svētdiena, 2015. gada 26. aprīlis

Līgatne

Vienu svētdienu nolēmām aizbraukt paskatīties Līgatni.Pa ceļam iebraucām paskatīties Ratniekos, kur īsti notiek dažādi vasaras pasākumi. Grūti iedomāties, ka šajā vietā notiek dažādas konferences, pasākumi, koncerti.


Konferenču un atpūtas komplekss pieder Latvijas Universitātei. Tur izrādās ir arī dabas takas, bet šoreiz tās neapmeklējām, bet devāmies tālāk uz Līgatni.

Iebraucot Līgatnē no Ratnieku puses, pārvarot bedrēm bagātu zemes ceļu, bijām vīlušies, jo nekā nebija, pat māju :) tikai izlauzīti aroniju (?) lauki. Taču braucot dziļāk, tuvāk pārceltuvei, atklājās skati, ko nebijām pat iedomājušies. Sataisīts līdzīgi kā Siguldā, bet tādas klintis pilsētas vidē radīju iespaidu, ka esam aizceļojuši uz kādu Šveici.


Interesanti bija pastaigāt arī gar vīna alām. Vienā mums paveicās nodegustēt dažādus mājas vīnus. Labu iespaidu atstāja lāceņu vīns, bet cena garšas kārpiņām lika aizmirst par saldo sajūtu - 20 euro.



Pēc Līgatnes izpētes, devāmies uz pārbrauktuvi. Izrādījās, ka pārbrauktuve nestrādāja, jo pārcelšanas platformai ir nepieciešams remonts.


Tad jau tālāk ceļš veda gar Līgatnes papīrfabriku un atpakaļ uz mājām. Pa ceļam vēl paspējām aplūkot interesanto koka māju arhitektūru un atpūtas mājas "Lāča miga" skaisto apkārtni.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru